Produsul a fost adăugat în coș.

Zamă de fasole verde cu afumătură

Luisa Florea (Nutriționist Dietetician)

Vara alimentația se schimbă și nu mai avem poftă de mâncărurile din sezonul rece. Vrem ca mesele să fie mai ușoare, iar supele reprezintă o alegere excelentă. Zama de fasole verde este cea mai bună în perioada aceasta pentru că avem fasole verde proaspătă de la Colina Farms. Știm că nu îți place fasolea ațoasă. Fasolea noastră are gustul legumelor din grădina bunicii.

Consumul de fasole verde ajută la scăderea riscului de apariție a diabetului zaharat tip 2, reglarea tensiunii arteriale și te ajută să îți menții silueta, având doar 31 kcal / 100g. O porție de supă îți asigură 88% din doza zilnică recomandată de vitamina K și 64% de vitamina C.

 

Ingrediente pentru 10 porții

 

  • 500g fasole verde
  • 1,5l apă
  • 300g pulpă porc afumată
  • 3 cepe
  • 1 țelină
  • 1 gulie
  • 300g suc de roșii
  • 150g iaurt grecesc
  • 2 legături pătrunjel
  • 1 cățel usturoi
  • 30g legume deshidratate
  • Sare de mare
  • Piper

 

Spală bine păstăile, rupe capetele și apoi rupe fasolea în bucăți mai mici.

Mărunțește afumătura.

Spală restul legumelor, decojește-le și mărunțeștele.

Alege o oală de 5l și pune pulpa de porc fără ulei pentru câteva minute.

Adaugă ceapa, usturoiul și amestecă până când se înmoaie.

Toarnă apoi apa.

Când dă în clocot, adaugă restul legumelor (+legumele deshidratate) și puțină sare.

După câteva minute, adaugă fasolea verde și sucul de roșii.

Mai fierbe supa puțin până când legumele sunt fragede și apoi adaugă sare și piper după gust.

La final, pune pătrunjelul mărunțit și iaurtul grecesc după ce iei oala de pe foc.

Se poate servi cu ardei iuți sau găti fără afumătură dacă preferi varianta vegetariană.

 

Poftă bună !

 

Sfatul nutriționistului: după ce ai primit cutia cu legume de la Colina Farms, depozitează fasolea verde într-o pungă de plastic fără a o spăla. În acest fel, se va păstra proaspătă timp de 7 zile. Dacă nu plănuiești să o gătești în câteva zile, o poți spăla, îi tai capetele, o rupi bucățele, o prepari la abur pentru 2-3 minute și apoi o congelezi. Astfel, vei economisi timp când te apuci de gătit. Fasolea verde congelată își păstrează prospețimea și nutrienții timp de 3-6 luni.

Valori nutriționale – 111 kcal / porție – 10g proteine, 3g lipide, 11g glucide

Comandă cutia cu legume Colina Farms și include-le în meniul tău zilnic. Asigură-te că ½ din farfuria ta este reprezentată de legume pentru un stil de viață sănătos.

Bibliografie

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=134

 

Pentru un stil de viață sănătos alege un abonament de legume organice! Număr limitat de abonamente!