Produsul a fost adăugat în coș.

Tort de morcovi

Luisa Florea (Nutriționist Dietetician)

Majoritatea dintre noi când se gândesc la tort se gândesc la faptul că îngrașă și nu te ajută să îți menții silueta. Dar ce ai spune dacă ai afla că poți face un altfel de tort cu puține calorii, dar la fel de delicios ?

Vei putea mânca această prăjitură chiar și la micul dejun, deoarece îți aduce glucide cu arbsorbție lentă care îți vor ține de foame până la prânz și proteine cu valoare biologică crescută.

Dacă până acum nu ai încercat tortul de morcovi, te vei îndrăgosti cu siguranță de această rețetă.

Ingrediente pentru blat (12 porții)

  • 3 linguri zahăr moscovado
  • 20g unt 82% grăsime
  • Zema de la 1/2 portocală
  • 1 baton vanilie
  • 1 cana de făină (eu folosesc fără gluten)
  • 1 plic praf de copt
  • Puțină sare de mare
  • 1 linguriță cu vârf scorțișoară
  • 6 morcovi
  • 100g nuci

Ingrediente pentru cremă (12 porții)

  • 400g brânză de vaci proaspătă
  • Zeama de la 1/2 portocală
  • 3 linguri zahăr moscovado
  • 1 baton vanilie

Pornește cuptorul la 180°C.

Într-un bol mare amestecă cu mixerul ouăle cu zahărul, semințele de vanilie, ouăle și zeama de portocală.

Apoi amestecă într-un bol separat faina cu praful de copt, sarea, scorțișoara, nucile și morcovii răzăliți.

Încet, adaugă îngredientele de la ambele amestecuri.

Într-o tavă rotundă de inox pune o foaie de copt și unge-o cu unt.

Toarnă amestecul final pentru blat în tavă și coace-o pentru 40 minute.

Între timp, amestecă cu mixerul brânza de vaci cu zahărul și semințele de vanilie până când obții o cremă omogenă.

După ce este gata, pune crema la frigider.

Atunci când blatul este copt (verifică cu o scobitoare), scoate-l cu grijă din formă și lasă-l la răcit.

După ce se răcește, taie-l în jumătate orizontal și unge-l cu cremă.

Dacă vrei, poți acoperi în întregime tortul cu cremă.

Ornează-l cu câteva felii de portocală.

Se poate servi imediat sau depozita în frigider până la servire.

Surprinde-ți invitații sau familia cu un tort delicios și sănătos !

Valori nutriționale

323 kcal / porție – 9g proteine, 15g lipide, 38g glucide

Sfatul nutriționistului: după ce ai primit cutia cu legume Colina Farms, depozitează morcovii la frigider, în sertarul pentru legume, după ce le-ai tăiat frunzele, într-o pungă de plastic sau înveliți într-un șervet de hârtie, pentru a le păstra aroma plăcută; astfel poți prelungi prospețimea lor timp de 1 săptămână; nu depozita morcovii aproape de mere, pere sau cartofi, deoarece îi poate face mai amari la gust.

Luisa Florea recomandă cu toată încrederea – Cumpără legumele organice Colina Farms – legume culese cu grijă – pentru porția ta zilnică de sănătate!

WWW.COLINAFARMS.RO

Pentru un stil de viață sănătos alege un abonament de legume organice! Număr limitat de abonamente!