Produsul a fost adăugat în coș.

Supă de salată cu zdrențe

Luisa Florea (Nutriționist Dietetician)

Supa de salată este preferata mea. Este ușor de făcut și o poți mânca atât călduță, cât și rece pe timpul verii. Unii o servesc cu mămăligă, alții cu bucățele de omletă, în funcție de regiune. Eu prefer să folosesc iaurt grecesc în loc de smântână. Salata verde organică are un gust dulce, delicios, spre deosebire de cea din comerț, care este amăruie.

O porție de supă de salată îți asigură 100% din doza zilnică recomandată de vitamina K și 30% din doza zilnică recomandată de folați. Astfel, contribuie la scăderea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare. De asemenea, este săracă în calorii și te ajută să îți menții silueta. Mărarul dă o aromă plăcută supei și prezintă proprietăți antibacteriene.

Ingrediente pentru 8 porții

  • 2 căpățâni de salată verde
  • 200g jamon serrano
  • 300g iaurt grecesc
  • 1l zer
  • 1l apă
  • 2 ouă
  • 4 căței usturoi
  • 1 lămâie
  • 4 linguri oțet
  • 1 lingură ulei măsline extra virgin
  • sare de mare
  • o legătură mărar

Taie mărunt jamonul și pune-l în oală cu uleiul și usturoiul tăiat bucățele timp de câteva minute.

Toarnă apoi zerul, apa și adaugă sare după gust.

Spală salata sub jet de apă și tai-o sau rupe-o în bucăți mari.

Când supa s-a încălzit, adaugă salata.

Între timp, separă ouăle și amestecă gălbenușurile cu iartul grecesc, iar albușurile bătute puțin în alt vas.

Înainte de a pune în supă amestecul cu iaurt, adăugă zeamă fiebinte din oală și toarnă-l treptat în supă.

După ce dă în clocot, adaugă albușurile în supă încet, pentru a face zdrențele.

La final, pune mărarul tocat mărunt și zeama de la o lămâie și oțetul.

Poftă bună!

Sfatul nutriționistului: după ce ai primit cutia cu legume de la Colina Farms, pune salata într-o pungă de plastic, scoțând cât mai mult aer din pungă pentru a evita oxidarea. Depozitează salata la frigider, unde își va menține prospețimea timp de 5-7 zile. Nu spăla salata înainte de a o pune la rece, deoarece spălarea va accelera degradarea. Evită expunerea la lumină, căldură și umezeală. Mărarul trebuie depozitat tot la frigider, cu codițele într-un recipient cu apă. Se va păstra proaspăt în jur de 2 zile. De aceea, dacă nu plănuiești să îl gătești imediat, este recomandat să îl congelezi.

Valori nutriționale – 190 kcal / porție – 13g proteine, 10g lipide, 12g glucide

Luisa Florea recomandă cu toată încrederea – Cumpără legumele organice Colina Farms – legume culese cu grijă – pentru porția ta zilnică de sănătate!

 www.colinafarms.ro

Bibliografie

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=61

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=71

 

 

Pentru un stil de viață sănătos alege un abonament de legume organice! Număr limitat de abonamente!