Produsul a fost adăugat în coș.

Souffle de conopidă cu zucchini

Luisa Florea (Nutriționist Dietetician)

 

Atunci când mă gândesc la conopidă, îmi amintesc de tatăl meu, care copil fiind, nu era mare fan. Așa că mama lui s-a gândit cum să îl convingă să o mănânce fără să știe și i-a făcut o pastă de conopidă sub denumirea de „creier de elefant”. Credeți că a mâncat? Sigur că da !

Nu știu cum te împaci tu cu cruciferele, dar conopida poate fi absolut delicioasă dacă încerci acest souffle. Eu l-am pregătit într-o oră și l-am luat în caserola mea pentru masa de prânz.

Conopida este o sursă excelentă de vitamina C, chiar și gătită, dar cele mai importante beneficii al acestei legume sunt scăderea riscului de cancer și boli cardiovasculare, dacă este consumată cel puțin o dată pe săptămână. Vei vrea să o introduci în meniul tău zilnic!

Zucchini, deși mai puțin popular decât conopida, stimulează digestia și ajută la păstrarea siluetei, având puține calorii. Chiar și congelat, își păstrează aroma și devine chiar mai moale.

Ingrediente pentru 6 porții

  • 2 conopide organice medii (1200g)
  • 1 zucchini mare (300g)
  • 200g smântână
  • 4 ouă
  • 1 lingură unt 82%
  • 2 linguri făină
  • 200ml lapte
  • Sare de mare după gust

 

Mod de preparare

  1. Spală legumele.
  2. Poți folosi atât zucchini crud, cât și congelat.
  3. Îndepărtează frunzele din jurul cotorului conopidei și apoi taie floretele de la bază.
  4. Este de preferat să gătești conopida la abur timp de 10 minute, decât să o fierbi, pentru a reduce pierderile de vitamine și antioxidanți și a-i păstra textura crocantă.
  5. Se pun legumele la abur timp de 10 minute.
  6. Între timp se bat albușurile cu sare.
  7. La foc mic se face sosul, din unt topit amestecat cu lapte și făină.
  8. Se lasă sosul la răcit.
  9. După ce legumele au fiert se amestecă cu sosul, albusurile bătute, smântâna și gălbenușurile.
  10. Se unge o tavă de inox sau sticlă cu puțin unt sau se pune hârtie de copt.
  11. Se coc timp de 50 minute la cuptor la început la 200°C timp de 20 minute și apoi la 180°C.
  12. Îl poți servi cu iaurt grecesc după ce s-a răcit sau să îl iei cu tine la serviciu.

Poftă bună!

Valori nutriționale

197 kcal / porție – 11g proteine, 9g lipide, 18g glucide

 

Sfatul nutriționistului: după ce ai primit cutia cu legume Colina Farms, depozitează conopida într-o pungă de hârtie sau plastic la frigider, unde poate să își păstreze prospețimea timp de o săptămână.

Luisa Florea recomandă cu toată încrederea – Cumpără legumele organice Colina Farms – legume culese cu grijă – pentru porția ta zilnică de sănătate!

 

 

 

Pentru un stil de viață sănătos alege un abonament de legume organice! Număr limitat de abonamente!