Produsul a fost adăugat în coș.

La ce sunt bune ridichile?

Luisa Florea (Nutriționist Dietetician)

Ridichile sunt legumele mele preferate. Le mănânc la micul dejun cu omletă și pâine prăjită cu unt sau la cină într-o salată cu rucola, oțet balsamic și sardine.

Deși majoritatea persoanelor aruncă frunzele de la ridichi, acestea se pot folosi împreună cu spanacul într-un sotte dacă sunt verzi și proaspete.

Înainte de a refrigera ridichile, spală-le, taie-le frunzele și pune-le într-o pungă de plastic cu un șervețel de hârtie. Acest lucru le va menține aroma și prospețimea timp de o săptămână.

O porție de ridichi are doar 16 kcal și îți asigură 25% din doza zilnică recomandată de vitamina C, care ajută la creșterea imunității.

Colorează-ți diminețile cu legumele organice de la Colina Farms!

Idee de mic dejun pentru 2 porții

  • 1 bol de rucola
  • 1 bol de ridichi
  • 4 ouă
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 felii pâine de secară
  • 1 linguriță unt 82% grăsime
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • 1 felie pecorino romano
  • 2 felii somon afumat
  • 1 lingură capere

Spală ridichile, ceapa verde și rucola.

Bate ouăle și pregătește o tigaie pentru omletă.

Pune puțin unt și adaugă ceapa verde mărunțită.

Adaugă ouăle bătute și pregătește omleta.

Între timp, pune pâinea la prăjit și apoi unge-o cu puțin unt.

Așează o felie de somon afumat pe fiecare felie.

Amestecă rucola cu puțin oțet balsamic și răzuiește pecorino deasupra.

Bucură-te de un mic dejun gustos alături de cineva drag!

Poftă bună!

Valori nutriționale

339 kcal / porție – 22g proteine, 19g lipide, 20g glucide

 

www.colinafarms.ro

Pentru un stil de viață sănătos alege un abonament de legume organice! Număr limitat de abonamente!