Produsul a fost adăugat în coș.

Kale – aliment minune

Luisa Florea (Nutriționist Dietetician)

 

Kale este considerată una dintre cele mai sănătoase legume, datorită numeroaselor beneficii aduse sănătății dacă este inclusă în alimentația de zi cu zi. O cană de frunze kale gătite îți asigură doza zilnică recomandată de vitamina K pentru o săptămână și doza zilnică recomandată de vitamina C. Fiind bogată în luteină și ß-caroten, ajută la îmbunătățirea vederii și scade riscul de apariție a cataractei. De asemenea, glicozinolați din super alimentul kale scad riscul de apariție a cancerului de colon și sân. Mai mult, consumul regulat de kale scade LDL-colesterolul (fracțiunea nesănătoasă) și astfel riscul de apariție a aterosclerozei.

Înainte de preparare, clătește frunzele de kale rapid sub jet de apă rece. Pentru a te asigura că este gătită uniform, taie frunzele în jumătate și cozile în 4 bucăți. Cel mai bun mod de a te bucura de aroma și nutrienții din kale este prepararea la abur timp de 5 minute.

Îți propun o rețetă delicioasă, culeasă din bucătăria mediteraneeană și readaptată.

Kaleorizo

Ingrediente pentru 6 porții

  • 1kg kale
  • 1 cană orez integral/basmati
  • 1 ceapă
  • 2 legături mărar
  • 3 linguri ulei măsline extra virgin
  • 2 lămâi
  • 3 căni apă
  • Sare de mare

Încălzește uleiul într-o tigaie și pune ceapa mărunțită pentru câteva minute.

Adaugă orezul și 3 căni de apă.

Când este aproape fiert, adaugă mărarul mărunțit, kale tăiat bucăți și sare după gust.

Stoarce zeama de la 2 lămâi deasupra.

Se poate servi cu bucățele de feta sau felii de lămâie.

Poftă bună!

Sfatul nutriționistului: după ce ai primit cutia cu legume de la Colina Farms, pune kale într-o pungă de plastic, scoțând cât mai mult aer din pungă pentru a evita oxidarea. Depozitează kale la frigider, unde își va menține prospețimea timp de 5 zile. Cu cât o depozitezi mai mult, cu atât frunzele devin mai amare. Nu spăla kale înainte de a o pune la rece, deoarece spălarea va accelera degradarea. Evită expunerea la lumină, căldură și umezeală.

 

Luisa Florea recomandă cu toată încrederea – Cumpără legumele organice Colina Farms – legume culese cu grijă – pentru porția ta zilnică de sănătate!

 

Bibliografie

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=38

www.colinafarms.ro