Produsul a fost adăugat în coș.

Dovleac patison stea umplut cu legume și orez

Luisa Florea (Nutriționist Dietetician)

 

Ingrediente – 2 porții adulți

  • 4 dovlecei patison stea
  • 1 linguriță ulei măsline extra virgin
  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel usturoi
  • 1 cană spanac baby
  • 1 cană supă de pui
  • ¼ cană orez integral
  • 2 linguri parmezan ras
  • Sare și piper

 

Mod de preparare

  1. Fierbe dovleacul până când devine moale, în jur de 15-20 de minute în funcție de mărime.
  2. Încălzește cuptorul la 180°C sau numărul 4 la aragaz.
  3. Pregătește o tavă de inox sau sticlă și pune hârtie de copt.
  4. Pune uleiul de măsline într-o oală mică incălzită și adaugă ceapa tăiată mărunt și usturoiul presat și gătește-le timp de 1 minut, amestecând între timp.
  5. Adaugă supa de pui și așteapă până când dă un clocot.
  6. Apoi redu focul și adaugă orezul, sarea și piperul, lăsând compoziția la fiert timp de 20 minute cu oala acoperită.
  7. Când orezul este gata, adaugă parmezanul și spanacul și amestecă până când spanacul este făcut.
  8. Taie capacul de la dovlecei și scoate cu grijă o parte din miez cu o lingură, astfel încât să nu se rupă.
  9. Folosește o linguriță pentru a umple dovleacul cu compoziția de orez și legume.
  10. Așează cu grijă dovlecii umpluți pe tava acoperită cu hârtia de copt.
  11. Presară sare, piper și parmezan ras deasupra.
  12. Pune-i la cuptor timp de 15-20 de minute.

Poftă bună!

Luisa Florea recomandă cu toată încrederea – Cumpără legumele organice Colina Farms – legume culese cu grijă – pentru porția ta zilnică de sănătate!

www.colinafarms.ro

Pentru un stil de viață sănătos alege un abonament de legume organice! Număr limitat de abonamente!