Produsul a fost adăugat în coș.

Cum păstrezi legumele proaspete mai mult timp?

Luisa Florea (Nutriționist Dietetician)

Legumele frunze și kale – în frigider învelite în șervet de hârtie

Secretul este să le speli rapid frunză cu frunză sub jet de apă rece imediat după ce le-ai primit, să le usuci pe o bucată de șervet de hârtie și să le rupi codițele pentru a economisi timp pentru când te decizi să le prepari.

Apoi, ai nevoie de un uscător de salată, pe care îl poți găsi la orice magazin cu ustensile de bucătărie. Pune salata în recipient și asigură-te că are suficient spațiu pentru uscare. Pune capacul și amestecă salată până când este uscată.

Pregătește două servețele de hârtie de bucătărie pe masă și așează frunzele pe o parte. Rulează-le în șervet și pune-le într-o pungă de plastic din care ai scos tot aerul.

Depozitează-le în compartimentul pentru legume din frigider, unde își vor păstra prospețimea până la 2 săptămâni. Astfel, îți va lua doar câteva minute să pregătești salata ta preferată.

Roșiile – la temperatura camerei

Roșiile sunt disponibile aproape tot timpul anului, însă în timpul verii devine dificil să le păstrezi proaspete. Cu toate că depozitarea lor la frigider este o metodă populară, acest lucru nu te ajuta. Dacă le ții la rece, își pierd aroma și își schimbă textura în câteva zile. Pune-le în schimb într-un bol tapetat hârtie de bucătărie, cu codițele în sus. Temperatura ideală de păstrare este temperatura camerei, departe de surse de căldură și lumină directă. În acest fel, vor rămâne proaspete timp de o săptămână.

Congelatorul – prietenul legumelor

Dacă ai supraestimat cantitatea de legume pe care le vei consuma, nu te descuraja. Cea mai bună metodă de a le păstra timp mai îndelungat și a evita risipa este să le decojești, mărunțești și congelezi. Prin congelare se păstrează majoritatea vitaminelor și mineralelor.

Porția ta zilnică de sănătate

Comandă cutia cu legume Colina Farms și include-le în meniul tău zilnic. Asigură-te că ½ din farfuria ta este reprezentată de legume pentru un stil de viață sănătos.

Bibliografie

http://marinmamacooks.com/2012/11/how-to-keep-kale-and-other-greens-fresh/

https://inhabitat.com/6-ways-to-keep-your-fruits-and-veggies-fresher-for-longer/

www.colinafarms.ro