Produsul a fost adăugat în coș.

13 secrete – Cum să păstrez legumele organice proaspete cât mai mult timp?

Luisa Florea (Nutriționist Dietetician)

1. Menține frigiderul curat! Știu că nu este o activitate plăcută, dar resturile de mâncare și mirosurile neplăcute duc la alterarea legumelor proaspete.
2. Nu ține legumele aproape de aragaz sau prăjitorul de pâine. Gazul natural crește coacerea legumelor și duce astfel la alterarea mai rapidă.
3. Nu tăia legumele decât înainte de a le găti sau mânca. Chiar și depozitate corect, legumele tăiate se alterează mult mai repede.
4. Pune verdețurile și frunzele verzi într-o carafă sau vază cu apă. Vor rezista mai mult și vei avea un aranjament verde drăguț.
5. Acum un pont amuzant pentru a păstra ceapa proaspătă până la 8 luni: ia o pereche veche de ciorapi lungi și pune câte o ceapă, apoi fă un nod pentru a le păstra separate, iar la final agață ciorchinele în cămară sau bucătărie.
6. Depozitează cartofii cu merele pentru a împiedica încolțirea, dar departe de ceapă, care este „dușmanul” cartofilor.
7. Când vine vorba de frunzele de salată, ține-le departe de lichide. Ține-le într-un bol pe un șervet de bucătărie, care va absorbi umezeala, acoperă-l cu o folie de plastic și pune-l la frigider.
8. Nu pune roșiile peste frunzele de salată din frigider. Roșiile conțin multă apă, care va altera salata mai repede.
9. Roșiile trebuie depozitate la temperatura camerei, ferite de lumină. Asigură-te că nu le pui în ambalaje de plastic, pentru că asta va menține umezeala și va duce la stricarea lor mai rapidă.
10. Nu ține legumele lângă carne sau fructe în frigider.
11. Folosește ambalaje de sticlă pentru depozitarea legumelor în frigider. Deseori ambalajele de plastic conțin substanțe chimice periculoase care pot afecta sănătatea.
12. Congelarea și metodele naturale de conservare a legumelor le cresc termenul de valabilitate și le păstrează prospețimea.
13. Nu ține legumele pe ușa de la frigider, unde temperatura fluctuează. Ține-le în sertarele de jos ale frigiderului, unde temperaturile sunt mai constante.
Ce crezi despre aceste ponturi? Tu ce faci pentru a păstra legumele proaspete cât mai mult timp? Împărtășește cu noi secretele tale!

În calitate de nutriționist îti recomand cu toată încrederea: „Cumpără legumele organice Colina Farms pentru porția ta zilnică de sănătate!”
www.colinafarms.ro

Luisa Florea – Nutriționist Dietetician – colaborator Colina Farms – Fermă organică de legume​

Bibliografie:
29 ways to keep your fresh produce fresher for longer!